Salata od krumpira s inćunima i maslinama

sastojci

  • 4 krumpira
  • 10-ak slanih inćuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 g crnih maslina
  • 1 manji luk
  • 5-6 sušenih rajčica iz ulja
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 limun
  • prstohvat soli
  • malo svježe mljevenog papra

Način pripreme

01

Krumpire operite i u ljusci stavite u lonac s vodom te kuhajte dok ne omekšaju. Kuhane krumpire ogulite, narežite na manje komade i stavite u zdjelu.

02

Dodajte masline, nasjeckani luk, narezane sušene rajčice i peršinov list.

03

Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte inćune, dobro promiješajte i po potrebi malo posolite i pospite svježe mljevenim paprom.

Bijeli krumpir je najbolji izbor za pripremu salate.

podijeli

Proizvodi iz recepta