
sastojci
- 1 glavica koromača
- 125 g mješane salate
- 16 velikih kozica
- 2 naranče
- 9 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 čili papričica
- sol
- papar
Način pripreme
Razrežite glavicu koromača na pola, odstranite gornji zeleni lisnati dio pa je izrežite na tanke listiće. Lišće sitno nasjeckajte i odvojite. Miješanu salatu operite, očistite i natrgajte na manje komade.
Skuhajte kozice i očistite im repove. Naranče ogulite i očistite kriške od bijele kožice. Sačuvajte sok.
Čili papričicu očistite od sjemenki (ili ih ostavite ako želite ljući umak) i nasjeckajte na sitne komadiće. U zdjeli pomiješajte 3 žlice narančinog soka, maslinovo ulje, čili i lišće koromača.
Na 4 tanjura rasporedite koromač i salatu, na svaki tanjur posložite po 4 repa kozica, nekoliko kriški naranče, začinite preljevom, posolite i popaprite po želji.
Proizvodi iz recepta
