sastojci
- 2 kom komorača
- 1 glavica crvenog luka
- 50 g grožđica
- 1 crveni grejp
- 100 g Grana Padana
- 100 g rukole
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 limuna
- 40 ml reduciranog aceta balsamica
- sol, papar
Način pripreme
Komorač prepolovite, izrežite tvrdi dio i narežite na tanke polumjesece. Istisnite na komorač sok 2 limuna i dodajte pola količine maslinova ulja, sol i papar. Promiješajte i stavite u hladnjak na 20 minuta.
Crveni luk očistite, narežite na ploške i povenite na ostatku maslinova ulja na laganoj vatri. Grožđice namočite u mlakoj vodi 10 minuta. Crveni grejp filetirajte, ogulite i izvadite filee (ne smije biti ostati nimalo bijelog ispod kore). Sačuvajte sok od grejpa koji će se pritom cijediti.
Rukolu operite i osušite pa ju servirajte na tanjur kao podlogu, dodajte marinirani komorač, crveni luk koji ste uvenuli na ulju, ocijeđene grožđice, posolite i popaprite po potrebi, dodajte maslinova ulja iz crvenog luka, naribajte Grana Padano.
Na vrh dodajte filee grejpa i po potrebi soka od grejpa. Sve pokapajte reduciranim acetom balsamicom.
Ljetne salate najbolje je poslužiti dobro rashlađene.