Salata od komorača, grožđica, grejpa i parmezana

sastojci

  • 2 kom komorača
  • 1 glavica crvenog luka
  • 50 g grožđica
  • 1 crveni grejp
  • 100 g Grana Padana
  • 100 g rukole
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 limuna
  • 40 ml reduciranog aceta balsamica
  • sol, papar

Način pripreme

01

Komorač prepolovite, izrežite tvrdi dio i narežite na tanke polumjesece. Istisnite na komorač sok 2 limuna i dodajte pola količine maslinova ulja, sol i papar. Promiješajte i stavite u hladnjak na 20 minuta.

02

Crveni luk očistite, narežite na ploške i povenite na ostatku maslinova ulja na laganoj vatri. Grožđice namočite u mlakoj vodi 10 minuta. Crveni grejp filetirajte, ogulite i izvadite filee (ne smije biti ostati nimalo bijelog ispod kore). Sačuvajte sok od grejpa koji će se pritom cijediti.

03

Rukolu operite i osušite pa ju servirajte na tanjur kao podlogu, dodajte marinirani komorač, crveni luk koji ste uvenuli na ulju, ocijeđene grožđice, posolite i popaprite po potrebi, dodajte maslinova ulja iz crvenog luka, naribajte Grana Padano.

04

Na vrh dodajte filee grejpa i po potrebi soka od grejpa. Sve pokapajte reduciranim acetom balsamicom.

Ljetne salate najbolje je poslužiti dobro rashlađene. 

podijeli