Salata od ječma, mrkve i rajčice s pestom od bosiljka

sastojci

  • 150 g ječma
  • 300 g smrznute mrkve
  • 150 g sušene rajčice
  • 200 g mini rajčica
  • 40 g listića bosiljka
  • 15 g pinjola
  • 20 g Grana Padana
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 6 g soli
  • 1 limun
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Način pripreme

01

Skuhajte ječam u posoljenoj vodi, začinite s 40 ml maslinovog ulja. Za pesto, natrgajte listiće bosiljka, dodajte narezane pinjole, ribani sir, nagnječeni češnjak, sol i malo maslinovog ulja, miksajte štapnim mikserom dodajući preostalo ulje u tankom mlazu.

02

Blanširajte smrznutu mrkvu, narežite sušenu rajčicu, svježu prepolovite. Raspodijelite ječam u tanjure, dodajte mrkvu i rajčice, pokapajte salatu pestom, dodajte krišku limuna, dekorirajte ružmarinom i poslužite.

podijeli