
sastojci
- 150 g ječma
- 300 g smrznute mrkve
- 150 g sušene rajčice
- 200 g mini rajčica
- 40 g listića bosiljka
- 15 g pinjola
- 20 g Grana Padana
- 1 režanj češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
- 6 g soli
- 1 limun
- 1 grančica svježeg ružmarina
Način pripreme
Skuhajte ječam u posoljenoj vodi, začinite s 40 ml maslinovog ulja. Za pesto, natrgajte listiće bosiljka, dodajte narezane pinjole, ribani sir, nagnječeni češnjak, sol i malo maslinovog ulja, miksajte štapnim mikserom dodajući preostalo ulje u tankom mlazu.
Blanširajte smrznutu mrkvu, narežite sušenu rajčicu, svježu prepolovite. Raspodijelite ječam u tanjure, dodajte mrkvu i rajčice, pokapajte salatu pestom, dodajte krišku limuna, dekorirajte ružmarinom i poslužite.
Proizvodi iz recepta
