sastojci
- 2 jabuke
- 2 šake mladog špinata
- 100 g oraha
- 150 g gorgonzole
- 1 limun, sok i naribana korica
- 1 žičica senfa
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Način pripreme
Orahe pecite na suhoj tavi oko 10 minuta, odnosno dok ne zamirišu i dobiju laganu boju. Maknite u stranu i ostavite da se ohlade. Ohlađene orahe grubo usitnite ili nasjeckajte. U čaši pomiješajte senf, maslinovo ulje, limunov sok i naribanu koricu.
Jabuke operite i očistite te narežite na tanke prutiće. Stavite pripremljene jabuke u zdjelu, dodajte oprane i posušene listove špinata, usitnjene orahe i natrganu gorgonzolu. Prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.
Umjesto gorgonzole možete koristiti i neki drugi plavi sir (Roquefort, Stilton ili dr.)