Salata od jabuke i mladog špinata s gorgonzolom i orasima

sastojci

  • 2 jabuke
  • 2 šake mladog špinata
  • 100 g oraha
  • 150 g gorgonzole
  • 1 limun, sok i naribana korica
  • 1 žičica senfa
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Način pripreme

01

Orahe pecite na suhoj tavi oko 10 minuta, odnosno dok ne zamirišu i dobiju laganu boju. Maknite u stranu i ostavite da se ohlade. Ohlađene orahe grubo usitnite ili nasjeckajte. U čaši pomiješajte senf, maslinovo ulje, limunov sok i naribanu koricu.

02

Jabuke operite i očistite te narežite na tanke prutiće. Stavite pripremljene jabuke u zdjelu, dodajte oprane i posušene listove špinata, usitnjene orahe i natrganu gorgonzolu. Prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.

Umjesto gorgonzole možete koristiti i neki drugi plavi sir (Roquefort, Stilton ili dr.)

podijeli

Proizvodi iz recepta