sastojci
- 600 g crvenog graha iz limenke
- 800 g cherry rajčica
- 200 g ljubičastoga luka
- 120 g kuhanog crnog graha
- 50 g oraha
- sol, papar
- 2 grančica peršina
- 40 ml maslinova ulja
Dresing za salatu
- 30 g Dijon senfa
- 20 g meda
- 1 limunov sok
- 2 češnja češnjaka
- 2 g listića peršina
- 4 g soli
- 80 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
Najprije pripremite dresing, miješajte senf, med i limunov sok, postupno dodajte maslinovo ulje, umiješajte sitno sjeckani češnjak i peršin, posolite.
02
Grah isperite mlazom vode, grubo narežite orahe, luk narežite na ploške.
03
Rajčice kratko okrenite u tavi na maslinovu ulju, posolite.
04
Grahu dodajte luk i rajčice, začinite svježe mljevenim paprom, pospite orasima i listićima peršina, pokapajte dresingom i poslužite.