sastojci
- 100 g dimljenog lososa
- 1 mali ljubičasti luk
- 1 mladi luk
- 1 veći avokado
- 2 prstohvata soli
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- sok 1 limuna
- svježi origano i sitnolisni bosiljak
Način pripreme
Ljubičasti luk i mladi luk očistite i sitno nasjeckajte, posolite i nakapajte limunovim sokom te ostavite 2 minute. Avokado očistite od koštice i kore pa ga narežite na manje kockice, malo posolite i popaprite te nakapajte limunovim sokom.
Losos narežite na kockice. Pripremite dva tanjura. Na svaki tanjur stavite metalni obruč, na dno tanjura unutar obruča prvo rasporedite pripremljeni avokado, zatim sloj ljubičastog i mladog luka te na kraju pripremljeni dimljeni losos.
Pažljivo uklonite obruč pa salatu nakapajte s malo maslinovog ulja, pospite svježe mljevenim paprom i listićima origana i bosiljka.
Salatu prije posluživanja ohladite.