sastojci
- 250 g fileta dimljene pastrve
- 200 g bukovača
- 30 ml maslinova ulja
- 100 g ljubičastog luka
- 100 g zelene salate
- 50 g majoneze
- 100 ml kiselog vrhnja
- 1 češanj češnjaka
- 50 g oraha
- 1 vezica kopra
- sol
- papar
Način pripreme
Bukovače narežite na manje komade, popržite ih na maslinovu ulju, dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite (samo da pobijeli), posolite i popaprite pa ostavite da se hladi. Majonezu i kiselo vrhnje zajedno izmiješajte.
U dobivenu kremu umiješajte bukovače i filete pastrve kojima ste odstranili kožicu i eventualne kosti (natrgajte ih na komadiće).
Dodajte ljubičasti luk narezan na ploške i nakrupno nasjeckane orahe. Posolite, promiješajte i poslužite na listovima zelene salate i posuto nasjeckanim koprom.
Ovu salatu poslužite uz prepečeni tost ili kruh