Salata od dimljene ribe i gljiva

Ukupno trajanje
20
Min

sastojci

  • 250 g fileta dimljene pastrve
  • 200 g bukovača
  • 30 ml maslinova ulja
  • 100 g ljubičastog luka
  • 100 g zelene salate
  • 50 g majoneze
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g oraha
  • 1 vezica kopra
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Bukovače narežite na manje komade, popržite ih na maslinovu ulju, dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite (samo da pobijeli), posolite i popaprite pa ostavite da se hladi. Majonezu i kiselo vrhnje zajedno izmiješajte.

02

U dobivenu kremu umiješajte bukovače i filete pastrve kojima ste odstranili kožicu i eventualne kosti (natrgajte ih na komadiće).

03

Dodajte ljubičasti luk narezan na ploške i nakrupno nasjeckane orahe. Posolite, promiješajte i poslužite na listovima zelene salate i posuto nasjeckanim koprom.

Ovu salatu poslužite uz prepečeni tost ili kruh

podijeli