Salata od cikle, šipka i kelja s balzamičnim citrus preljevom

sastojci

  • 4 manje cikle
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar
  • 150 g pekan ili indijskih oraha
  • 80 ml javorovog sirupa
  • prstohvat kajenskog papra
  • 0.5 glavice kelja
  • 1 šipak (samo zrna)
  • 200 g feta sira

Preljev:

  • 200 ml maslinovog ulja
  • 60 ml balzamičnog octa
  • 2 žličice narančine kore
  • 2 žlice svježe iscijeđenog soka od naranče

Za posluživanje:

  • Vrtovi Hrvatske mikrozelenje kres

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu 200 °C.

02

Ciklu razrežite na kockice, poprskajte maslinovim uljem te prstohvatom soli i papra. Poslažite komade cikle u ravnom sloju na lim za pečenje. Pecite 35 - 40 minuta. Pustite da se ohladi prije slaganja salate.

03

Pekan orahe koje ste začinili javorovnim sirupom, kajenskim paprom i solju, stavite na papir i lim za pečenje. Pecite na 200 °C 10-ak minuta uz povremeno miješanje do zlatnožute boje. Također pohladite prije uporabe.

04

Sve sastojke za salatu stavite u zdjelu.

05

Za preljev, pomiješajte sve sastojke i prelijte preko pripremljene salate.

06

Na kraju posipajte mikrozelenjem kresa.

podijeli