sastojci
- 4 manje cikle
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
- 150 g pekan ili indijskih oraha
- 80 ml javorovog sirupa
- prstohvat kajenskog papra
- 0.5 glavice kelja
- 1 šipak (samo zrna)
- 200 g feta sira
Preljev:
- 200 ml maslinovog ulja
- 60 ml balzamičnog octa
- 2 žličice narančine kore
- 2 žlice svježe iscijeđenog soka od naranče
Za posluživanje:
- Vrtovi Hrvatske mikrozelenje kres
Način pripreme
01
Zagrijte pećnicu 200 °C.
02
Ciklu razrežite na kockice, poprskajte maslinovim uljem te prstohvatom soli i papra. Poslažite komade cikle u ravnom sloju na lim za pečenje. Pecite 35 - 40 minuta. Pustite da se ohladi prije slaganja salate.
03
Pekan orahe koje ste začinili javorovnim sirupom, kajenskim paprom i solju, stavite na papir i lim za pečenje. Pecite na 200 °C 10-ak minuta uz povremeno miješanje do zlatnožute boje. Također pohladite prije uporabe.
04
Sve sastojke za salatu stavite u zdjelu.
05
Za preljev, pomiješajte sve sastojke i prelijte preko pripremljene salate.
06
Na kraju posipajte mikrozelenjem kresa.