sastojci

  • 500 g kuhane cikle
  • 250 g krumpira
  • 150 g mrkve
  • 100 g mladog graška
  • 80 g luka

Za preljev:

  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 žličica sjemenki kima
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Krumpir i mrkvu narežite na manje kockice pa ih zajedno s graškom skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite ih i prebacite u posudu.

02

Dodajte im sitnije narezani luk, kuhanu ciklu narezanu na kockice i dobro promiješajte.

03

Maslinovo ulje pomiješajte s limunovim sokom i medom pa umiješajte u salatu. Pospite sjemenkama kima, posolite, popaprite, promiješajte i poslužite.

Umjesto da zasebno kupujete mrkvu, krumpir i grašak, možete upotrijebiti zamrznutu mješavinu za francusku salatu

podijeli

Proizvodi iz recepta