sastojci
- 500 g kuhane cikle
- 250 g krumpira
- 150 g mrkve
- 100 g mladog graška
- 80 g luka
Za preljev:
- 50 ml maslinova ulja
- 1 žlica meda
- 2 žlice limunova soka
- 1 žličica sjemenki kima
- sol
- papar
Način pripreme
Krumpir i mrkvu narežite na manje kockice pa ih zajedno s graškom skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite ih i prebacite u posudu.
Dodajte im sitnije narezani luk, kuhanu ciklu narezanu na kockice i dobro promiješajte.
Maslinovo ulje pomiješajte s limunovim sokom i medom pa umiješajte u salatu. Pospite sjemenkama kima, posolite, popaprite, promiješajte i poslužite.
Umjesto da zasebno kupujete mrkvu, krumpir i grašak, možete upotrijebiti zamrznutu mješavinu za francusku salatu