Salata od bijelih šparoga s kiselim vrhnjem i kuhanim jajima

sastojci

  • 500 g bijelih šparoga
  • 2 jaja
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica soka limuna
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice papra
  • 2 rotkvice
  • 1 žlica svježeg kopra (ili peršina)

Način pripreme

01

Šparoge ogulite i odrežite drvenasti dio na dnu svake stabljike. Stavite očišćene šparoge u lonac s posoljenom vodom i kuhajte ih oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Potom ih ocijedite i ostavite da se malo ohlade.

02

Jaja kuhajte u kipućoj vodi 8 - 10 minuta, zatim ih ohladite, ogulite i nasitno nasjeckajte.

03

U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, senf, limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte da dobijete glatki umak.

04

Na tanjure rasporedite šparoge, preko njih dodajte nasjeckana jaja i na ploške narezane rotkvice. Prelijte pripremljenim umakom i pospite svježim koprom ili peršinom.

05

Poslužite odmah kao lagano predjelo ili prilog uz meso ili ribu.

podijeli