sastojci
- 500 g bijelih šparoga
- 2 jaja
- 100 ml kiselog vrhnja
- 1 žlica senfa
- 1 žlica soka limuna
- 1 žlica maslinova ulja
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice papra
- 2 rotkvice
- 1 žlica svježeg kopra (ili peršina)
Način pripreme
01
Šparoge ogulite i odrežite drvenasti dio na dnu svake stabljike. Stavite očišćene šparoge u lonac s posoljenom vodom i kuhajte ih oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Potom ih ocijedite i ostavite da se malo ohlade.
02
Jaja kuhajte u kipućoj vodi 8 - 10 minuta, zatim ih ohladite, ogulite i nasitno nasjeckajte.
03
U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, senf, limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte da dobijete glatki umak.
04
Na tanjure rasporedite šparoge, preko njih dodajte nasjeckana jaja i na ploške narezane rotkvice. Prelijte pripremljenim umakom i pospite svježim koprom ili peršinom.
05
Poslužite odmah kao lagano predjelo ili prilog uz meso ili ribu.