sastojci
- 400 g pilećeg filea
- 25 g maslaca
- 75 ml maslinova ulja
- 200 g mini rajčice
- 150 g svježih krastavaca
- 70 g rikule
- 100 g zelene salate
- 100 g radiča
- 50 ml svijetlog aceta balsamica
- 20-ak listića bosiljka
- sol, papar u zrnu
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 0.25 žličice crvene mljevene paprike
Način pripreme
Pileći file narežite na manje medaljone, malo ih posolite, začinite grubo mljevenim paprom, crvenom mljevenom paprikom i sušenim bosiljkom.
Dobro promiješajte da bi se začini temeljito proželi pa stavite u tavu na dobro zagrijan maslac.
Pržite do lijepe zlatnožute boje pa ih stavite u posudu za salatu.
Dodajte krastavce narezane na ploške, popola prerezane rajčice, radič i salatu narezane na manje komade te rikulu i listiće bosiljka.
Zalijte maslinovim uljem i acetom, malo posolite i popaprite te dobro promiješajte. Odmah poslužite.