sastojci

  • 400 g pilećeg filea
  • 25 g maslaca
  • 75 ml maslinova ulja
  • 200 g mini rajčice
  • 150 g svježih krastavaca
  • 70 g rikule
  • 100 g zelene salate
  • 100 g radiča
  • 50 ml svijetlog aceta balsamica
  • 20-ak listića bosiljka
  • sol, papar u zrnu
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 0.25 žličice crvene mljevene paprike

Način pripreme

01

Pileći file narežite na manje medaljone, malo ih posolite, začinite grubo mljevenim paprom, crvenom mljevenom paprikom i sušenim bosiljkom.

02

Dobro promiješajte da bi se začini temeljito proželi pa stavite u tavu na dobro zagrijan maslac.

03

Pržite do lijepe zlatnožute boje pa ih stavite u posudu za salatu.

04

Dodajte krastavce narezane na ploške, popola prerezane rajčice, radič i salatu narezane na manje komade te rikulu i listiće bosiljka.

05

Zalijte maslinovim uljem i acetom, malo posolite i popaprite te dobro promiješajte. Odmah poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta