peceni krumpir sa svjezom salatom i jajima

Pečeni krumpir sa svježom salatom i jajetom

Ukupno trajanje
30
Min

sastojci

  • 1 kg mladog krumpira
  • 300 ml ulja
  • 150-200 g rotkvica
  • 200 g krastavaca
  • 160 g zelene salate
  • 100 g rukole
  • 4 jaja
  • sol, papar

Dressing:

  • 100 g milerama
  • 70 g majoneze
  • 50 g mladog luka

Način pripreme

01

Krumpir dobro operite, narežite na kriške i dobro posušite. Ispržite u dubokoj masnoći pa odlažite na papirnati ubrus i posolite. Stavite kuhati jaja (5 – 6 minuta nakon što voda zakipi).

02

Krastavac narežite po dužini i zatim na ploške, rotkvice na deblje ploške, a salatu na komade veličine zalogaja. Razmutite majonezu i mileram, dodajte sitno nasjeckani mladi luk te posolite.

03

Stavite u zdjelice salatu, krastavac i rotkvice, dodajte polovice kuhanog jajeta pa pospite solju i svježe mljevenim paprom. U sredinu dodajte žlicu dressinga i poslužite uz krumpir i rukolu.

Krumpir i salatu možete i zajedno ispeći u pećnici pa potom slagati salatu.

podijeli