sastojci
- 1 kg mladog krumpira
- 300 ml ulja
- 150-200 g rotkvica
- 200 g krastavaca
- 160 g zelene salate
- 100 g rukole
- 4 jaja
- sol, papar
Dressing:
- 100 g milerama
- 70 g majoneze
- 50 g mladog luka
Način pripreme
01
Krumpir dobro operite, narežite na kriške i dobro posušite. Ispržite u dubokoj masnoći pa odlažite na papirnati ubrus i posolite. Stavite kuhati jaja (5 – 6 minuta nakon što voda zakipi).
02
Krastavac narežite po dužini i zatim na ploške, rotkvice na deblje ploške, a salatu na komade veličine zalogaja. Razmutite majonezu i mileram, dodajte sitno nasjeckani mladi luk te posolite.
03
Stavite u zdjelice salatu, krastavac i rotkvice, dodajte polovice kuhanog jajeta pa pospite solju i svježe mljevenim paprom. U sredinu dodajte žlicu dressinga i poslužite uz krumpir i rukolu.
Krumpir i salatu možete i zajedno ispeći u pećnici pa potom slagati salatu.