sastojci
- 500 g mini rajčice
- 50 ml maslinova ulja
- 2 žlice aceto balsamica
- 150 g maslina
- 2 žlice kapara
- 80 g ljubičastog luka
- 2 žlice vinskog octa
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog bosiljka
- nekoliko listića svježeg bosiljka
- nekoliko grančica svježeg timijana
- sol
- papar
Način pripreme
Mini rajčice stavite u manju posudu za pečenje. Prelijte ih sa 2 žlice maslinova ulja i acetom balsamicom, malo posolite pa dobro izmiješajte. Pokrijte ih aluminijskom folijom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C oko 20 - 25 minuta.
Preostalo maslinovo ulje pomiješajte s protisnutim češnjakom, octom i nasjeckanim bosiljkom.
Pečene rajčice izvadite iz pećnice, dodajte im masline, ocijeđene i isprane kapare, ljubičasti luk narezan na tanje ploške, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte. Posolite i popaprite po potrebi, ukrasite listićima bosiljka, grančicama timijana i poslužite uz prepečeni kruh.