Pečene mini rajčice s maslinama i kaparima


sastojci

  • 500 g mini rajčice
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 žlice aceto balsamica
  • 150 g maslina
  • 2 žlice kapara
  • 80 g ljubičastog luka
  • 2 žlice vinskog octa
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog bosiljka
  • nekoliko listića svježeg bosiljka
  • nekoliko grančica svježeg timijana
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Mini rajčice stavite u manju posudu za pečenje. Prelijte ih sa 2 žlice maslinova ulja i acetom balsamicom, malo posolite pa dobro izmiješajte. Pokrijte ih aluminijskom folijom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C oko 20 - 25 minuta.

02

Preostalo maslinovo ulje pomiješajte s protisnutim češnjakom, octom i nasjeckanim bosiljkom.

03

Pečene rajčice izvadite iz pećnice, dodajte im masline, ocijeđene i isprane kapare, ljubičasti luk narezan na tanje ploške, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte. Posolite i popaprite po potrebi, ukrasite listićima bosiljka, grančicama timijana i poslužite uz prepečeni kruh.

podijeli

Proizvodi iz recepta