sastojci
- 800 g zelene papaje
- 200 g rajčica
- 4 crvena svježa slatka feferona
- 2 zelena feferona
- 40 ml suncokretovog ulja
- 1-2 limete
- 60 ml umaka od soje
- 20 g muscovado šećera
- 40 ml sezamovog ulja
Način pripreme
Papaju ogulite i naribajte do sjemenki. Crvene feferone ispecite u ulju da dobiju lijepu smeđu boju.
Rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte u kipućoj vodi, ogulite kožicu i narežite na kriške.
Zeleni feferon koso narežite. Limete iscijedite. Napravite emulziju od umaka od soje, soka limete, sezamovog ulja i šećera. Pomiješajte ribanu papaju, pečene feferone, rajčice, dodajte sjeckani feferon, začinite dobivenom emulzijom i poslužite.
Zelenim feferonima odstranite sjemenke da umanjite ljutinu.