sastojci

  • 800 g zelene papaje
  • 200 g rajčica
  • 4 crvena svježa slatka feferona
  • 2 zelena feferona
  • 40 ml suncokretovog ulja
  • 1-2 limete
  • 60 ml umaka od soje
  • 20 g muscovado šećera
  • 40 ml sezamovog ulja

Način pripreme

01

Papaju ogulite i naribajte do sjemenki. Crvene feferone ispecite u ulju da dobiju lijepu smeđu boju.

02

Rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte u kipućoj vodi, ogulite kožicu i narežite na kriške.

03

Zeleni feferon koso narežite. Limete iscijedite. Napravite emulziju od umaka od soje, soka limete, sezamovog ulja i šećera. Pomiješajte ribanu papaju, pečene feferone, rajčice, dodajte sjeckani feferon, začinite dobivenom emulzijom i poslužite.

Zelenim feferonima odstranite sjemenke da umanjite ljutinu.

podijeli