sastojci
- 200 g rukole
- 75 g crvenog radiča
- 150 g mini rajčica
- 200 g fino narezane kuhane šunke s kosti
Za preljev:
- 50 ml maslinova ulja
- 3 žlice limunova soka
- 0.5 žličice šećera
- 3 češnja češnjaka
- 0.5 žličice sušenog timijana
- sol
- papar
Način pripreme
Rukolu operite i dobro ocijedite, rajčice prerežite napola, a crveni radič očistite i narežite ili natrgajte na veće komade.
Ploške šunke također narežite na veće komade. Sve stavite u istu posudu i dobro izmiješajte.
Maslinovo ulje pomiješajte s limunovim sokom, protisnutim češnjakom, sušenim timijanom, šećerom, malo soli i paprom. Prelijte preko salate neposredno prije posluživanja i dobro izmiješajte
Po salati možete posuti malo nasuho poprženih pinjola.