sastojci
- 2 pileća filea (300 g)
- sol
- crni papar
- nekoliko grančica timijana
- 300 g butternut bundeve
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 srednje velike svježe cikle (oko 300 g)
- 2 češnja češnjaka
- 200 g kuhane zelene leće (ili konzervirane)
- 100 g svježe rikole
- 4 žlice maslinova ulja
- 3 žlice limunova soka (ili svijetlog aceta balsamica)
Način pripreme
Piletinu stavite u posoljenu vrelu vodu, dodajte papar i timijan pa kuhajte oko 20 minuta da omekša.
Bundevu ogulite, izdubite sjemenke i narežite na deblje kriške (ili kocke).
Ciklu ogulite i narežite na veće kocke.
U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite bundevu, ciklu i češnjak pa posolite, pospite paprom i nakapajte maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 30 minuta.
Povrće ostavite sa strane da se malo ohladi.
Piletinu natrgajte na komade, dodajte pečeno povrće i leću.
Umiješajte rikolu i nakapajte mješavinom ulja i limunova soka.
Salatu poslužite odmah na širem tanjuru kao samostalni obrok.
Za ovu salatu možete koristiti prethodno kuhanu ili pečenu piletinu.