Miješana salata s piletinom, lećom i bundevom

sastojci

  • 2 pileća filea (300 g)
  • sol
  • crni papar
  • nekoliko grančica timijana
  • 300 g butternut bundeve
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 srednje velike svježe cikle (oko 300 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g kuhane zelene leće (ili konzervirane)
  • 100 g svježe rikole
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice limunova soka (ili svijetlog aceta balsamica)

Način pripreme

01

Piletinu stavite u posoljenu vrelu vodu, dodajte papar i timijan pa kuhajte oko 20 minuta da omekša.

02

Bundevu ogulite, izdubite sjemenke i narežite na deblje kriške (ili kocke).

03

Ciklu ogulite i narežite na veće kocke. 

04

U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite bundevu, ciklu i češnjak pa posolite, pospite paprom i nakapajte maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 30 minuta. 

05

Povrće ostavite sa strane da se malo ohladi.

06

Piletinu natrgajte na komade, dodajte pečeno povrće i leću.

07

Umiješajte rikolu i nakapajte mješavinom ulja i limunova soka. 

08

Salatu poslužite odmah na širem tanjuru kao samostalni obrok.

Za ovu salatu možete koristiti prethodno kuhanu ili pečenu piletinu.

podijeli

Proizvodi iz recepta