sastojci
- 200 g zelene salate
- 150 g crvenoga kupusa
- 1 limenka crvenoga graha (400 g)
- 1 nar (oko 150 g očišćenog)
- 1 žlica sjemenki suncokreta
- 3 žlice sjemenki bundeve
Za preljev
- 1 žlica limunova soka
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 žličica meda
- 3 žlice vinskog octa
- sol
- papar
Način pripreme
01
Zelenu salatu i kupus očistite i operite. Salatu natrgajte na manje komade, a kupus narežite na tanje rezance te pomiješajte.
02
Dodajte im ocijeđen i ispran grah, sjemenke nara, suncokreta i bundeve.
03
Za preljev pomiješajte limunov sok, med, maslinovo ulje, vinski ocat, malo soli i papra. Prelijte preko salate i poslužite neposredno nakon što ste je začinili.
Proizvodi iz recepta
Vinski ocat
Limun