Mesna salata s mrkvom, rotkvicom, mini rajčicom i krastavcem

sastojci

  • 800 g odležanog, maturiranog ramsteka (4 x 200 g)
  • 200 g mrkve
  • 100 g baby špinata
  • 150 g rotkvice
  • 300 g mini rajčica
  • 100 g mladog radiča
  • 60 g rikole
  • 250 g krastavaca
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 14 g soli

Način pripreme

01

Ramsteke posolite. Zagrijte tavu, u vrelu tavu dodajte masnoću, ramsteke pecite 1 minutu sa svake strane da se mesu zatvore pore – tako ćete dobiti izgled mesa kao na slici. Možete i produžiti vrijeme pečenja govedine, ovisno kako želite da je meso pečeno – rare, medium ili well done.

02

Ostavite da se meso par minuta nakon pečenja stabilizira, zatim narežite na tanke ploške. Krastavac ogulite, uzdužno prepolovite, odstranite sjemenke, narežite na ploške. Mrkvu ogulite i guljačem za povrće narežite na trake.

03

Rotkvice očistite i narežite na ploške, mini rajčice prepolovite. Pomiješajte rikolu, špinat, radič, rotkvice, rajčice, krastavac i mrkvu, začinite solju i maslinovim uljem, rasporedite u tanjure, dodajte ploške mesa, poslužite.

Ako volite kiseliji okus, po želji dodajte nekoliko kapi limunovog soka ili jabučnog octa.

podijeli

Proizvodi iz recepta