sastojci
- 800 g odležanog, maturiranog ramsteka (4 x 200 g)
- 200 g mrkve
- 100 g baby špinata
- 150 g rotkvice
- 300 g mini rajčica
- 100 g mladog radiča
- 60 g rikole
- 250 g krastavaca
- 100 ml maslinovog ulja
- 14 g soli
Način pripreme
Ramsteke posolite. Zagrijte tavu, u vrelu tavu dodajte masnoću, ramsteke pecite 1 minutu sa svake strane da se mesu zatvore pore – tako ćete dobiti izgled mesa kao na slici. Možete i produžiti vrijeme pečenja govedine, ovisno kako želite da je meso pečeno – rare, medium ili well done.
Ostavite da se meso par minuta nakon pečenja stabilizira, zatim narežite na tanke ploške. Krastavac ogulite, uzdužno prepolovite, odstranite sjemenke, narežite na ploške. Mrkvu ogulite i guljačem za povrće narežite na trake.
Rotkvice očistite i narežite na ploške, mini rajčice prepolovite. Pomiješajte rikolu, špinat, radič, rotkvice, rajčice, krastavac i mrkvu, začinite solju i maslinovim uljem, rasporedite u tanjure, dodajte ploške mesa, poslužite.
Ako volite kiseliji okus, po želji dodajte nekoliko kapi limunovog soka ili jabučnog octa.