Mesna salata s marelicama i brusnicama

sastojci

  • 700 g svinjskog karea
  • 40 g svinjske masti
  • sol
  • papar
  • 60 g suhih marelica
  • 50 g brusnica
  • 50 g zelenih maslina bez koštica
  • 50 g zelene salate
  • 1 vezica francuskog peršina
  • 1 limun, sok

Umak za salatu:

  • 100 g majoneze
  • 200 g kiselog vrhnja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Meso natrljajte solju i paprom pa ostavite 1 - 2 sata da se marinira. Potom ga pecite sat vremena na 180 °C pa ostavite da se ohladi.

02

U međuvremenu, za umak pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje i limunov sok. Narežite masline na kolute, marelice na sitne kockice, brusnice odvojite od peteljke. Kad se meso ohladi, narežite ga na trakice, začinite umakom, a ako bude potrebno dodajte još soli i papra. Stavite na tanjur listove salate, dodajte meso i francuski peršin, pospite kockicama marelica, kolutima maslina i brusnicama pa poslužite.

Kada vam nakon objeda ostane pečenog mesa, iskoristite ga i napravite ovu salatu.

podijeli

Proizvodi iz recepta