sastojci
- 700 g svinjskog karea
- 40 g svinjske masti
- sol
- papar
- 60 g suhih marelica
- 50 g brusnica
- 50 g zelenih maslina bez koštica
- 50 g zelene salate
- 1 vezica francuskog peršina
- 1 limun, sok
Umak za salatu:
- 100 g majoneze
- 200 g kiselog vrhnja
- sol
- papar
Način pripreme
Meso natrljajte solju i paprom pa ostavite 1 - 2 sata da se marinira. Potom ga pecite sat vremena na 180 °C pa ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, za umak pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje i limunov sok. Narežite masline na kolute, marelice na sitne kockice, brusnice odvojite od peteljke. Kad se meso ohladi, narežite ga na trakice, začinite umakom, a ako bude potrebno dodajte još soli i papra. Stavite na tanjur listove salate, dodajte meso i francuski peršin, pospite kockicama marelica, kolutima maslina i brusnicama pa poslužite.
Kada vam nakon objeda ostane pečenog mesa, iskoristite ga i napravite ovu salatu.