Krumpir salata s celerom i mrkvom i curry jogurt dresingom

sastojci

  • 800 g krumpira
  • 400 g celera
  • 200 g mrkve
  • 200 g mladog luka
  • 250 g indijskih oraščića

Dresing:

  • 400 ml grčkog jogurta
  • 1 g curry praha
  • 10 g meda
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol

Način pripreme

01

Krumpir skuhajte u ljusci, celer ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Mrkvu ogulite i naribajte, mladi luk narežite na kolute, odvojite bijeli i zeleni dio. Za dressing, mutite jogurt, med i maslinovo ulje, dodajte sol i curry.

02

Krumpir ogulite, narežite na kocke podjednake veličine kao i celer, dodajte dio ribane mrkve i bijeli dio mladog luka, začinite dressingom. Salatu pospite preostalom mrkvom, lukom i indijskim oraščićima, poslužite.

Ako ne volite svježu mrkvu u salatama, skuhajte ju u blago zašećerenoj vodi kako bi očuvala svoju narančastu boju.

podijeli

Proizvodi iz recepta