sastojci
- 800 g krumpira
- 400 g celera
- 200 g mrkve
- 200 g mladog luka
- 250 g indijskih oraščića
Dresing:
- 400 ml grčkog jogurta
- 1 g curry praha
- 10 g meda
- 30 ml maslinovog ulja
- sol
Način pripreme
Krumpir skuhajte u ljusci, celer ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Mrkvu ogulite i naribajte, mladi luk narežite na kolute, odvojite bijeli i zeleni dio. Za dressing, mutite jogurt, med i maslinovo ulje, dodajte sol i curry.
Krumpir ogulite, narežite na kocke podjednake veličine kao i celer, dodajte dio ribane mrkve i bijeli dio mladog luka, začinite dressingom. Salatu pospite preostalom mrkvom, lukom i indijskim oraščićima, poslužite.
Ako ne volite svježu mrkvu u salatama, skuhajte ju u blago zašećerenoj vodi kako bi očuvala svoju narančastu boju.