sastojci
- 300 g SPAR šarenog smrznutog mladog graha
- 100 g DESPAR kukuruza šećerca (konzerva)
- 200 g zelene kovrčave salate (regice)
- 400 g butternut tikve
- 300 g SPAR mixa smrznutih gljiva
- 100 g rukole
- 100 ml maslinovog ulja
- sok 1 limuna
- 3 ml suncokretova ulja
- 1 kg TANN Ribeye steaka
- 50 g listića badema
- cvijet soli
- papar u mlincu, sol
Način pripreme
TANN Ribeye steak izvadite iz hladnjaka, otvorite, osušite papirnatim ručnicima od sukrvice. Premažite steak s malo suncokretova ulja i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi barem 20 minuta.
Za salatu ogulite butternut tikvu. Narežite na štapiće te na tavi kratko propržite (pazite da se ne raspadne, mora ostati al dente). Prepržite na suhoj tavi listiće badema.
Šareni grah kuhajte u posoljenoj vodi i 5 minuta prije kraja dodajte smrznute oprane gljive. Ocijedite i ohladite. Kukuruz šećerac istresite na cjedilo te ga isperite hladnom vodom.
Spojite sve povrće te začinite limunovim sokom i maslinovim uljem. Posipajte listićima badema. Ribeye steak zapecite oštro na grillu (na jakoj vatri) s obje strane da bude medium pečen. Otprilike 5 minuta s jedne strane i 3 minute s druge strane, ovisno o debljini steaka. Mi smo pripremali steak debljine 2,5 cm.
Kad je gotov, pustite da se odmori 5 minuta. Posolite ga cvijetom soli i po želji svježe mljevenim paprom te ga servirajte narezanog na salatu.
U salatu po želji možete staviti svježeg začinskog bilja – bosiljak, majčina dušica, origano…