sastojci

  • 450 g smrznutog povrća za francusku salatu
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 2 jaja
  • 150 g majoneze
  • 100 g kiseloga vrhnja
  • 20 g senfa
  • sok ½ limuna
  • sol

Način pripreme

01

Jaja kuhajte 9 minuta nakon što zakuhaju, ohladite ih, ogulite te narežite na kockice. Smrznuto povrće kuhajte u slanoj vodi.

02

U međuvremenu narežite krastavce na kockice. Majonezu zamiješajte s vrhnjem i senfom, dodajte limunova soka i soli po želji.

03

U salatnu zdjelu stavite kuhano povrće, jaja i krastavce, začinite majonezom, promiješajte, odložite u hladnjak do posluživanja.

Povrće za francusku i olivier salatu sjeckajte što sitnije kako bi se sljubili okusi, krumpir kuhajte u komadu i naknadno sjeckajte da upije što manje vode.

podijeli