Francuska salata
sastojci
- 450 g smrznutog povrća za francusku salatu
- 200 g kiselih krastavaca
- 2 jaja
- 150 g majoneze
- 100 g kiseloga vrhnja
- 20 g senfa
- sok ½ limuna
- sol
Način pripreme
01
Jaja kuhajte 9 minuta nakon što zakuhaju, ohladite ih, ogulite te narežite na kockice. Smrznuto povrće kuhajte u slanoj vodi.
02
U međuvremenu narežite krastavce na kockice. Majonezu zamiješajte s vrhnjem i senfom, dodajte limunova soka i soli po želji.
03
U salatnu zdjelu stavite kuhano povrće, jaja i krastavce, začinite majonezom, promiješajte, odložite u hladnjak do posluživanja.
Povrće za francusku i olivier salatu sjeckajte što sitnije kako bi se sljubili okusi, krumpir kuhajte u komadu i naknadno sjeckajte da upije što manje vode.