Egzotična salata od kiwana i kozica

sastojci

  • 8 kom kiwana
  • 320 g mesa kozica
  • 60 ml maslinova ulja
  • 200 g grčkog jogurta
  • 1 limeta
  • 250 g mini rajčica
  • sol
  • 2-3 grančice francuskog peršina
  • 8 listova kineskog kupusa
  • jestivo cvijeće

Način pripreme

01

Nožem prepolovite kiwano i žličicom izdubite jezgru ploda. Meso iz četiri polovice stavite u četiri male čašice (shooters) i poslužite uz salatu.

02

Meso kozica kratko popecite na maslinovu ulju i posolite. Kozice i kiwano začinite jogurtom kojem ste dodali par kapi soka limete, napunite polovice, poslažite na listove kineskog kupusa, dodajte polovice rajčica.

03

Dekorirajte listićima francuskog peršina i laticama jestivog cvijeća, poslužite.

Meso kiwana u čašicama također pokapajte sokom limete i začinite po želji.

podijeli