
sastojci
- 250 g iceberg salate
- 80 g slanih inćuna
- 90 g pancete
- 60 g Grana Padana
- 4 jaja
Krutoni
- 160 g kruha ili tosta
- 20 ml maslinovog ulja
Dresing
- 200 g majoneze
- 100 g milerama
- 5 kom slanih inćuna
- češnjak u granulama
- 20 g ribanog parmezana
- 30 ml maslinovog ulja
- bijeli papar
Način pripreme
Jaja skuhajte, ogulite i narežite na ploške. Pancetu narežite na kockice i popržite na vrućoj tavi.
Kruh narežite na kockice veličine 1 x 1 cm (ako imate pecivo kao na slici narežite na kolute), pokapajte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 190 °C 4 – 6 minuta.
Napravite dressing, razmutite majonezu, mileram i maslinovo ulje, dodajte usitnjene inćune, granule češnjaka i bijeli papar. Lisnatu salatu narežite na kocke veličine 2 x 2 cm, zamiješajte s malo umaka i rasporedite na tanjure.
Dodajte kockice pancete, slane inćune, kolute jaja, pospite krutonima i grubo ribanim Grana Padanom. Poslužite uz preostali dressing.
Ostatak umaka poslužite u odvojenim posudama zajedno sa salatom ili prelijte po salati prije posluživanja kako pečene kocke kruha ne bi omekšale prije vremena.
Proizvodi iz recepta
