sastojci
- 400 g mesa tiger kozica
- 60 ml maslinovog ulja
- 250 g zelene salate
- 160 g cherry rajčica
- 160 g kruha ili tosta
- 20 ml maslinovog ulja
- 60 g ribanog Grana Padana
Dresing
- 200 g majoneze
- 100 g milerama
- 5 kom slanih inćuna
- češnjak u granulama
- 20 g ribanog Grana Padana
- 30 ml maslinovog ulja
- bijeli papar
Način pripreme
Kruh narežite na kockice veličine 1 x 1 cm, stavite u lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem, stavite u pećnicu na 190 °C 4-6 minuta.
Razmutite majonezu, mileram i maslinovo ulje, dodajte usitnjene inćune, granule češnjaka, ribani sir i bijeli papar. U tavi na maslinovom ulju pecite kozice. Listove zelene salate operite, osušite, narežite na manje komade i začinite dressingom.
Rasporedite salatu u tanjure, dodajte polovice rajčica i tiger kozice. Pospite krutonima i ribanim sirom, poslužite.
Krutone u salatu stavite pred samo posluživanje kako ne bi previše omekšali od dressinga.