sastojci
- 240 g crvenog graha iz limenke
- 250 g svježih krastavaca
- 50 g mladog špinata
- 75 g croutona od riže ili raži
- 100 g slanine
- 1 žlica maslinova ulja
Za umak:
- 200 g jogurta
- 1 žličica senfa
- 2 češnja češnjaka
- 0.5 žličice šećera
- sol
- papar
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Način pripreme
01
U tavi na dobro zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na štapiće do zlatnožute boje. Prebacite je u veću posudu, dodajte isprani grah, svježi krastavac narezan na prutiće, mladi špinat, croutone i dobro promiješajte.
02
Zajedno izmiješajte jogurt, senf, protisnuti češnjak, šećer, peršin, malo soli i papra.
03
Dobiveni umak prelijte po salati, promiješajte i držite u hladnjaku do posluživanja.