sastojci

  • 240 g crvenog graha iz limenke
  • 250 g svježih krastavaca
  • 50 g mladog špinata
  • 75 g croutona od riže ili raži
  • 100 g slanine
  • 1 žlica maslinova ulja

Za umak:

  • 200 g jogurta
  • 1 žličica senfa
  • 2 češnja češnjaka
  • 0.5 žličice šećera
  • sol
  • papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Način pripreme

01

U tavi na dobro zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na štapiće do zlatnožute boje. Prebacite je u veću posudu, dodajte isprani grah, svježi krastavac narezan na prutiće, mladi špinat, croutone i dobro promiješajte.

02

Zajedno izmiješajte jogurt, senf, protisnuti češnjak, šećer, peršin, malo soli i papra.

03

Dobiveni umak prelijte po salati, promiješajte i držite u hladnjaku do posluživanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta