sastojci

  • 100 g svježeg lista mladog špinata
  • 50 g svježeg lista crvene salate
  • 50 g svježe krupnije rukole
  • 1 nar (oko 200 g očišćenog)
  • 1 avokado
  • 50 g kupina
  • 50 g pekan oraha
  • 50 g mini rajčice

Za preljev:

  • 3 žlice limunova soka
  • 1 žličica senfa
  • sol
  • papar
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Način pripreme

01

Špinat, salatu i rukolu operite, po potrebi narežite i zajedno pomiješajte.

02

Nar očistite, odnosno odvojite sjemenke od membrana.

03

Pomiješajte limunov sok, senf, sol, papar i maslinovo ulje. Avokado narežite na ploške i prelijte dijelom preljeva.

04

Pripremljenom špinatu, salati i rukoli dodajte narezani avokado, mini rajčice, kupine i orahe.

05

Sve prelijte pripremljenim umakom, pospite narom i promiješajte. Salatu poslužite neposredno nakon što je začinite.

podijeli