sastojci
- 100 g svježeg lista mladog špinata
- 50 g svježeg lista crvene salate
- 50 g svježe krupnije rukole
- 1 nar (oko 200 g očišćenog)
- 1 avokado
- 50 g kupina
- 50 g pekan oraha
- 50 g mini rajčice
Za preljev:
- 3 žlice limunova soka
- 1 žličica senfa
- sol
- papar
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
Način pripreme
01
Špinat, salatu i rukolu operite, po potrebi narežite i zajedno pomiješajte.
02
Nar očistite, odnosno odvojite sjemenke od membrana.
03
Pomiješajte limunov sok, senf, sol, papar i maslinovo ulje. Avokado narežite na ploške i prelijte dijelom preljeva.
04
Pripremljenom špinatu, salati i rukoli dodajte narezani avokado, mini rajčice, kupine i orahe.
05
Sve prelijte pripremljenim umakom, pospite narom i promiješajte. Salatu poslužite neposredno nakon što je začinite.