Udon stir fry – rezanci s povrćem i kozicama

sastojci

  • 250 g Udon rezanaca
  • 500 g brokule
  • 400 g mrkve
  • 200 g mladog luka
  • 150 g crvene babura paprike
  • 350 g mesa kozica
  • 50 ml umaka od soje
  • 5 ml rižinog octa
  • sol
  • 60 ml sezamovog ulja

Način pripreme

01

Luk, papriku i mrkvu narežite na štapiće, brokulu na cvjetove. Udon rezance kuhajte u posoljenoj vodi 9 – 11 minuta, odnosno prema uputi na pakiranju. 

02

U vrelom woku na sezamovom ulju kratko popržite jedno po jedno povrće, odložite sa strane. 

03

Na kraju pržite meso kozica, vratite povrće, dodajte rezance, začinite umakom od soje i rižinim octom, poslužite.

podijeli
bio-brokula-natur-pur-vani.jpg
Brokula
mrkva-vrtovi-hrvatske-500g.jpg
Mrkva