Lazanje s piletinom, špinatom i gljivama

sastojci

  • 600 g filea bijelog mesa
  • 200 g špinata
  • 200 g šampinjona
  • 500 g svježeg tijesta za lazanje
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 100 g maslaca
  • 60 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 60 g Grana Padano sira
  • sol, muškatni oraščić
  • papar

Način pripreme

01

Za bešamel, svijetlo popržite brašno na 60 g maslaca, zalijte mlijekom stalno miješajući da ne nastanu grudice, začinite solju i ribanim muškatnim oraščićem, kuhajte miješajući 15 minuta. U vrući bešamel umiješajte sitno ribani sir. 

02

Piletinu narežite na rezance, posolite i popecite na pola maslinovog ulja. Šampinjone usitnite, sotirajte na preostalom ulju, začinite na kraju solju i paprom. Listove špinata kratko blanširajte. 

03

Posudu za lazanje premažite preostalim maslacem, stavite red tijesta, zatim red piletine, red šampinjona, pokrijte sve bešamelom i ponovite sve još 1 – 2 puta, ovisno o veličini posude.

04

Završite bešamelom, ukrasite listićima špinata, zapecite na 200 °C 25 – 30 minuta.

podijeli
sampinjoni-500g-vrtovi-hrvatske-osatina-2.jpg
Šampinjoni
maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje
sir-grana-padano-100g-despar.jpg
Grana padano sir
premium-brasno-tip-o-1kg.jpg
Brašno