sastojci
- 600 g filea bijelog mesa
- 200 g špinata
- 200 g šampinjona
- 500 g svježeg tijesta za lazanje
- 60 ml maslinovog ulja
- 100 g maslaca
- 60 g brašna
- 500 ml mlijeka
- 60 g Grana Padano sira
- sol, muškatni oraščić
- papar
Način pripreme
01
Za bešamel, svijetlo popržite brašno na 60 g maslaca, zalijte mlijekom stalno miješajući da ne nastanu grudice, začinite solju i ribanim muškatnim oraščićem, kuhajte miješajući 15 minuta. U vrući bešamel umiješajte sitno ribani sir.
02
Piletinu narežite na rezance, posolite i popecite na pola maslinovog ulja. Šampinjone usitnite, sotirajte na preostalom ulju, začinite na kraju solju i paprom. Listove špinata kratko blanširajte.
03
Posudu za lazanje premažite preostalim maslacem, stavite red tijesta, zatim red piletine, red šampinjona, pokrijte sve bešamelom i ponovite sve još 1 – 2 puta, ovisno o veličini posude.
04
Završite bešamelom, ukrasite listićima špinata, zapecite na 200 °C 25 – 30 minuta.
Šampinjoni
Maslinovo ulje
Grana padano sir
Brašno