Jumbo školjke punjene špinatom i sirom

sastojci

  • 350 – 400 g jumbo školjki
  • 300 g špinata
  • 300 g ricotta sira
  • 600 g ljubičastog luka
  • 400 ml crnog vina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 50 g sira pecorino
  • sol

Način pripreme

01

Luk narežite na ploške. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, posolite i pirjajte pomalo podlijevajući vinom 25 minuta. 

02

Špinat blanširajte, nasjeckajte i pomiješajte s ricottom. Školjke skuhajte u slanoj vodi.

03

Kuhane školjke napunite mješavinom sira i špinata.

04

Na dno posude za pečenje rasporedite luk u tankom sloju, poslažite punjene školjke, pospite ribanim pecorinom, kratko stavite u pećnicu samo da se sir otopi, odmah poslužite.

podijeli
sir-ricotta-s-budget-400g.jpg
Sir ricotta
maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje
luk-ljubicasti-vrtovi-hrvatske-1kg.jpg
Luk ljubičasti