Vegetarijanski sushi

sastojci

  • 2 lista alge nori

(Kao) riža:

  • 2 šalice oguljenog i na kockice narezanog pastrnjaka
  • 0.5 šalice crnog sezama
  • 1 šalica pistacija
  • 1 žličica himalajske soli
  • 1 žličica vlasca
  • 1 žličica maslinova ulja

Sushi umak:

  • 0.5 šalice paste miso
  • 2 žlice octa umeboshi (ili balsamica)
  • 0.5 cm oguljenog korijena đumbira
  • 2 žličice javorova sirupa
  • 0.5 češnja češnjaka
  • 2 žličice vode
  • 1.5 žličica sezamova ulja (ili maslinova)

Povrće za „srce“ sushija:

  • 2 crvene paprike, izrezane na trakice
  • 0.5 avokada, izrezanog na trakice
  • 7-8 mariniranih shitake gljiva, izrezanih na trakice (marinirajte ih minimalno pola sata u 2 žlice umaka tamari, 2 žlice maslinova ulja i 3 žlice jabučnog octa)
  • 1 žlica klica kresa ili alfa-alfa klica

Način pripreme

01

Pastrnjak zajedno s ostalim sastojcima usitnite u multipraktiku do oblika riže.

02

Sve sastojke za umak miksajte u blenderu.

03

Na sušimat položite list nori alge, te na prvu polovicu stavite pola smjese riže, a na sredinu riže povrće (za „srce“ sushija), a na vrh stavite klice.

04

Smotajte sushi, a krajnji rub navlažite i zarolajte do kraja.

05

Narežite sushi na veličinu 3 - 4 cm te poslužite sa sushi umakom.

podijeli

Proizvodi iz recepta