Valjušci od bundeve sa slatko-kiselim pestom

sastojci

Njoki:

  • 2 šalice badema samljevenih u multipraktiku ili mlincu za kavu (namačite bademe preko noći pa ih dobro osušite i sameljite, najbolje ih je sušiti 20-ak minuta u dehidratoru)
  • 0.5 šalice indijskih oraha (namačite ih najmanje 2 sata)
  • 1 šalica bundeve izrezane na kockice
  • 1 žlica svježeg ružmarina ili pola žlice sušenog
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice vode
  • 1 žličica shoyu umaka od soje
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice kurkume

Umak:

  • 1 rajčica
  • 3-4 suhe rajčice
  • 3-4 suhe datulje
  • šaka svježeg bosiljka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica crvene paprike u prahu
  • 0.5 žličice himalajske soli
  • 0.5 žličice balsamico octa

Način pripreme

01

Sve sastojke za njoke, osim bademova brašna, miksajte u blenderu dok ne dobijete sirastu smjesu.

02

U jednu posudu stavite bademovo brašno i polako mu dodajte kremu i miješajte dok ne dobijete strukturu tijesta.

03

Umijesite rukama i oblikujte (kao i za klasične njoke) kobasicu promjera cca 1 cm. Izrežite nožem njoke debljine 2 - 3 cm i stavite ih u hladnjak na pola sata.

04

Sve sastojke za pesto miksajte u blenderu i dobivenim pestom prelijte njoke.

05

Ukrasite spiralno narezanom mrkvom, tanko narezanom crvenom paprikom i listićima bosiljka.

podijeli

Proizvodi iz recepta