sastojci

  • 2 veće tikvice po duljini izrezane na tanke ploške
  • 3 svježe rajčice izrezane na tanke ploške
  • himalajska sol
  • 4-5 manjih rajčica, bez tekućine (nježno istisnuti tekućinu iz njih ili ih dehidrirati 1 sat izrezane na ploške)
  • 0.5 šalice suhih rajčica, namakanih 30 minuta i ocijeđenih
  • 0.5 manje glavice ljubičastog luka
  • 0.5 crvene paprike
  • 1-3 šalice oraha (namakanih dulje od 2 sata)
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 datulje
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • himalajska sol
  • 1 žličica kajenske paprike
  • prstohvat crvenog papra u prahu
  • 0.5 žličice origana
  • 3 šalice listova špinata
  • 0.5 šalice svježeg bosiljka
  • 0.5 šalice sirovog kikirikija
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica prehrambenog kvasca (opcionalno, ovo nije sirova namirnica)
  • himalajska sol
  • veganski sir

Način pripreme

01

Sve sastojke za svaki pesto izmiksajte u grubu kremu s krupnijim komadićima sastojaka.

02

Na tanjur posložite 4 - 5 ploški ocijeđene tikvice (koje ste posolili i ostavili desetak minuta) u obliku kvadrata, a višak odrežite.

03

Preko tog sloja jednu do druge posložite 4 ploške tanko narezane rajčice.

04

Nanesite zeleni pesto, a po njemu opet red tikvica.

05

Prelijte crvenim pestom i slojem veganskog sira (možete postupak ponoviti još jednom).

06

Ukrasite vrh sitnim kockicama rajčice, svježim bosiljkom, klicama i poslužite zagrijano u dehidratoru 20-ak minuta ili na suncu u ljetno doba.

podijeli