
sastojci
- 2 veće tikvice po duljini izrezane na tanke ploške
- 3 svježe rajčice izrezane na tanke ploške
- himalajska sol
Sastojci za crveni pesto:
- 4-5 manjih rajčica, bez tekućine (nježno istisnuti tekućinu iz njih ili ih dehidrirati 1 sat izrezane na ploške)
- 0.5 šalice suhih rajčica, namakanih 30 minuta i ocijeđenih
- 0.5 manje glavice ljubičastog luka
- 0.5 crvene paprike
- 1-3 šalice oraha (namakanih dulje od 2 sata)
- 1 češanj češnjaka
- 3 datulje
- 2-3 žlice maslinova ulja
- himalajska sol
- 1 žličica kajenske paprike
- prstohvat crvenog papra u prahu
- 0.5 žličice origana
Sastojci za zeleni pesto:
- 3 šalice listova špinata
- 0.5 šalice svježeg bosiljka
- 0.5 šalice sirovog kikirikija
- 2-3 žlice maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica prehrambenog kvasca (opcionalno, ovo nije sirova namirnica)
- himalajska sol
- veganski sir
Način pripreme
Sve sastojke za svaki pesto izmiksajte u grubu kremu s krupnijim komadićima sastojaka.
Na tanjur posložite 4 - 5 ploški ocijeđene tikvice (koje ste posolili i ostavili desetak minuta) u obliku kvadrata, a višak odrežite.
Preko tog sloja jednu do druge posložite 4 ploške tanko narezane rajčice.
Nanesite zeleni pesto, a po njemu opet red tikvica.
Prelijte crvenim pestom i slojem veganskog sira (možete postupak ponoviti još jednom).
Ukrasite vrh sitnim kockicama rajčice, svježim bosiljkom, klicama i poslužite zagrijano u dehidratoru 20-ak minuta ili na suncu u ljetno doba.
Proizvodi iz recepta
