sastojci

  • 1 žličica himalajske soli
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žlica crvene paprike u prahu
  • 1 šalica lanenih sjemenki, npr. samljevenih u mlincu za kavu
  • 2 šalice suncokretovih sjemenki
  • 1 šalica zobenih pahuljica, samljevenih u brašno

Način pripreme

01

Stavite sve sastojke iz 1. dijela u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

02

Stavite u veću zdjelu sve sastojke iz 2. dijela, dodajte glatku smjesu iz blendera pa rukama umijesite tijesto.

03

Oblikujte štrucu.

04

Dehidrirajte štrucu na silikonskoj foliji na 45 °C oko 6 sati, zatim je izrežite na kriške i dehidrirajte još 2 - 3 sata. Provjerite teksturu pa, prema potrebi, dodatno dehidrirajte jer vrijeme potrebno za sušenje ovisi i o sočnosti povrća.

podijeli

Proizvodi iz recepta