sastojci
- 1 žličica himalajske soli
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žlica crvene paprike u prahu
- 1 šalica lanenih sjemenki, npr. samljevenih u mlincu za kavu
- 2 šalice suncokretovih sjemenki
- 1 šalica zobenih pahuljica, samljevenih u brašno
Način pripreme
01
Stavite sve sastojke iz 1. dijela u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
02
Stavite u veću zdjelu sve sastojke iz 2. dijela, dodajte glatku smjesu iz blendera pa rukama umijesite tijesto.
03
Oblikujte štrucu.
04
Dehidrirajte štrucu na silikonskoj foliji na 45 °C oko 6 sati, zatim je izrežite na kriške i dehidrirajte još 2 - 3 sata. Provjerite teksturu pa, prema potrebi, dodatno dehidrirajte jer vrijeme potrebno za sušenje ovisi i o sočnosti povrća.