ginkgo23 - Fotolia

Mediteranski kruh


sastojci

  • 3 oguljene tikvice (ako su domaće, ekološke nije potrebno guliti)
  • 2 oguljene jabuke
  • 1 šalica sušenih rajčica
  • 0.5 šalice maslinova ulja
  • 3 šalice bademovog brašna
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 šalica lanenih sjemenki
  • 1-2 žličice himalajske soli (ovisno o ukusu koji želite)
  • 2 žličice mažurana
  • 2 žlice provansalskih trava ili začina prema želji

Način pripreme

01

U multipraktiku miješajte maslinovo ulje, sušene rajčice, tikvice, jabuke, limunov sok, sol, začine i suhe trave dok ne dobijete rahlu masu.

02

Dodajte bademovo brašno i miješajte dok ne dobijete teksturu tijesta. Bademovo brašno dobijete na dva načina; sameljite bedeme u brašno u multipraktiku ili od pulpe preostale u izradi bademovog mlijeka koju dehidrirate 2-3 sata u dehidratoru.

03

Prebacite sve u veću zdjelu te dodajte lanene sjemenke i promijesite rukama.

04

Podijelite u dva dijela (jer će vam količina vjerojatno biti prevelika za posudu multipraktika) te još miješajte dok ne dobijete finiju teksturu.

05

Podijelite smjesu na dva dijela te razvaljate nožem ili silikonskom lopaticom na debljinu cca 2 cm na dvije silikonske podloge za dehidriranje.

06

Zarežite tupljim nožem na kvadrate željene veličine.

07

Dehidrirajte 8 sati na 45 °C, a nakon tog vremena provjerite suhoću te, ako je potrebno, okrenite i dehidirajte još 1 sat.

podijeli

Proizvodi iz recepta