sastojci
Tijesto:
- 1.5 šalica preko noći namočene heljde (najbolje je ujutro je dehidrirati, pola sata nakon namakanja, a ako nemate dehidrator, posušite je na radijatoru)
- 1 šalica kokosova brašna
- 0.5 šalice preko noći namočenih badema pa osušenih
- 11-ak datulja namočenih preko noći (može i suhih smokava, ali su manje slatke pa možete dodatno zasladiti agavinim sirupom)
- malo praha bourbon vanilije
- 0.5 žličice sušene kore naranče (može i bez nje)
- 0.33 šalice soka naranče
Nadjev:
- 2 šalice maka, preko noći namočenog u zobenom ili bademovu mlijeku s nekoliko kapi limuna
- 0.5 šalice chia sjemenki
- 0.33 šalice soka naranče
- 0.5 šalice agavinog sirupa
- malo praha vanilije
Način pripreme
Prvo u blenderu usitnite suhe sastojke u prah – heljdu, kokosovo brašno i bademe.
Dodajte datulje, sok od naranče i začine pa na maloj brzini miješajte dok ne dobijete tijesto.
Izvadite tijesto i stavite ga u posudu i dodatno mijesite rukama.
Stavite tijesto na papir za pečenje pa ga čistom bocom razvaljajte na debljinu 3 - 4 mm i ostavite u hladnjak dok ne pripremite nadjev.
Sve sastojke za nadjev miksajte u blenderu dok ne dobijete kompaktnu kremu (ako je prerijetka, dodajte još malo chia sjemenki, a ako se ne može miksati – dodajte još malo narančina soka).
Razmažite na koru i smotajte u roladu.
Možete poslužiti roladu prelivenu preljevom od vanilije (šaka indijskih oraha miksana u blenderu s 1 žlicom agavina sirupa i 3 žlice narančina soka te 1 žličicom praha vanilije).