sastojci

  • 1 šalica oljuštenih badema (namakanih tijekom noći)
  • 0.5 šalice indijskih oraha (namakanih dulje od 2 sata i osušenih)
  • 2 žlice rastopljenog kokosova maslaca
  • 2 žlice agavina sirupa
  • 3-4 mediol datulje
  • sok od pola limuna
  • 1 šalica sušenog ananasa narezanog na kockice
  • 0.5 šalice kokosa u prahu
  • 1 šalica indijskih oraha (namakanih dulje od 2 sata i osušenih)
  • 3-4 žlice agavinog sirupa
  • sok od 1 limuna
  • 1 žličica praha bourbon vanilije
  • cca 0.5 šalice kokosova mlijeka (dolijevajte postupno da dobijete gustu kremu)

Način pripreme

01

U multipraktiku ili blenderu prvo miksajte suhe sastojke za koru dok ne dobijete krupno brašno.

02

Dodajte datulje, kokosov maslac, sirup i limunov sok i miksajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto.

03

Izvadite smjesu i stavite na papir za pečenje (ili u kvadratnu posudu). Razvaljajte valjkom za tijesto na debljinu 6 - 7 mm u oblik pravokutnika.

04

Sve sastojke za nadjev miksajte dok ne dobijete kremu pa je rasporedite preko tijesta.

05

Držite u hladnjaku nekoliko sati prije rezanja i posluživanja.

06

Poslužite ukrašeno kokosovim brašnom i listićima mente.

podijeli