sastojci
Za koru:
- 1 šalica oljuštenih badema (namakanih tijekom noći)
- 0.5 šalice indijskih oraha (namakanih dulje od 2 sata i osušenih)
- 2 žlice rastopljenog kokosova maslaca
- 2 žlice agavina sirupa
- 3-4 mediol datulje
- sok od pola limuna
Za nadjev:
- 1 šalica sušenog ananasa narezanog na kockice
- 0.5 šalice kokosa u prahu
- 1 šalica indijskih oraha (namakanih dulje od 2 sata i osušenih)
- 3-4 žlice agavinog sirupa
- sok od 1 limuna
- 1 žličica praha bourbon vanilije
- cca 0.5 šalice kokosova mlijeka (dolijevajte postupno da dobijete gustu kremu)
Način pripreme
U multipraktiku ili blenderu prvo miksajte suhe sastojke za koru dok ne dobijete krupno brašno.
Dodajte datulje, kokosov maslac, sirup i limunov sok i miksajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto.
Izvadite smjesu i stavite na papir za pečenje (ili u kvadratnu posudu). Razvaljajte valjkom za tijesto na debljinu 6 - 7 mm u oblik pravokutnika.
Sve sastojke za nadjev miksajte dok ne dobijete kremu pa je rasporedite preko tijesta.
Držite u hladnjaku nekoliko sati prije rezanja i posluživanja.
Poslužite ukrašeno kokosovim brašnom i listićima mente.