sastojci

  • 1.5 šalice badema
  • 0.5 šalice oraha
  • 1 šalica sušenih datulja
  • 2 žlice rogača u prahu
  • 1 žlica sirovog kakaa
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • prstohvat himalajske soli
  • 1 žličica burbon vanilije u prahu
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 2 šalice indijskih oraha
  • 3-4 žlice meda ili agavinog sirupa
  • sok od 2-3 naranče
  • 0.5 šalice otopljenog kokosovog maslaca
  • 1 žličica burbon vanilije u prahu

Način pripreme

01

Bademe i orahe močite u vodi tijekom noći pa ih posušite.

02

Sastojke za košarice miksajte u multipraktiku dok ne dobijete ljepljivu masu. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.

03

Sve sastojke za kremu, osim otopljenog kokosovog maslaca izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku kremu. Na kraju dodajte otopljeni maslac i kratko miksajte. Stavite u hladnjak dok se krema ne stisne.

04

Smjesu za tijesto razvaljate (utisnite prstima ili žlicom)  na debljinu cca 1 cm i režite modlama. Možete je utisnuti i u silikonske modle, što će izgledati urednije, ali je prvi način jednostavniji.

05

Nadjenite kremom (ljepše će izgledati ukoliko koristite slastičarsku špricu za ukrašavanje) i ukrasite tučenim sirovim zrnima kakaa, bobičastim voćem ili usitnjenim bademima ili orasima.

podijeli