sastojci
Tijesto za košarice:
- 1.5 šalice badema
- 0.5 šalice oraha
- 1 šalica sušenih datulja
- 2 žlice rogača u prahu
- 1 žlica sirovog kakaa
- 3 žlice kokosovog ulja
- prstohvat himalajske soli
- 1 žličica burbon vanilije u prahu
- 1 žličica cimeta u prahu
Krema:
- 2 šalice indijskih oraha
- 3-4 žlice meda ili agavinog sirupa
- sok od 2-3 naranče
- 0.5 šalice otopljenog kokosovog maslaca
- 1 žličica burbon vanilije u prahu
Način pripreme
Bademe i orahe močite u vodi tijekom noći pa ih posušite.
Sastojke za košarice miksajte u multipraktiku dok ne dobijete ljepljivu masu. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
Sve sastojke za kremu, osim otopljenog kokosovog maslaca izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku kremu. Na kraju dodajte otopljeni maslac i kratko miksajte. Stavite u hladnjak dok se krema ne stisne.
Smjesu za tijesto razvaljate (utisnite prstima ili žlicom) na debljinu cca 1 cm i režite modlama. Možete je utisnuti i u silikonske modle, što će izgledati urednije, ali je prvi način jednostavniji.
Nadjenite kremom (ljepše će izgledati ukoliko koristite slastičarsku špricu za ukrašavanje) i ukrasite tučenim sirovim zrnima kakaa, bobičastim voćem ili usitnjenim bademima ili orasima.