sastojci

  • 4 veće paprike
  • 0.5 šalice preko noći namočenih suncokretovih sjemenki
  • 0.5 šalice preko noći namočenih oraha
  • 2 mrkve izrezane na kockice
  • 0.5 šalice na kockice narezane bundeve
  • 0.5 šalice na kockice narezanog avokada
  • 0.5 šalice na kockice narezane tikvice
  • 5-6 manjih suhih rajčica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica himalajske soli
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 3 žličice limunova soka
  • 0.5 žličice kajenske paprike
  • 0.5 šalice kukuruza
  • nekoliko listova svježeg bosiljka i peršina

Način pripreme

01

Paprike koje ćete nadijevati razrežite napola i namažite mješavinom tamari umaka, maslinova ulja te malo soli i papra (imajte na umu da je tamari umak slan) pa ih ostavite tako barem pola sata.

02

Sve sastojke za nadjev kratko miksajte u blenderu da budu krupnije teksture (kao mljevenog mesa).

03

Dodajte kukuruz te listove peršina i bosiljka, promiješajte pa tom smjesom napunite paprike.

04

Zagrijte u pećnici ili dehidratoru (1 sat) pa poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta