sastojci
- 4 veće paprike
Nadjev:
- 0.5 šalice preko noći namočenih suncokretovih sjemenki
- 0.5 šalice preko noći namočenih oraha
- 2 mrkve izrezane na kockice
- 0.5 šalice na kockice narezane bundeve
- 0.5 šalice na kockice narezanog avokada
- 0.5 šalice na kockice narezane tikvice
- 5-6 manjih suhih rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žličica himalajske soli
- 1 manji ljubičasti luk
- 3 žličice limunova soka
- 0.5 žličice kajenske paprike
- 0.5 šalice kukuruza
- nekoliko listova svježeg bosiljka i peršina
Način pripreme
01
Paprike koje ćete nadijevati razrežite napola i namažite mješavinom tamari umaka, maslinova ulja te malo soli i papra (imajte na umu da je tamari umak slan) pa ih ostavite tako barem pola sata.
02
Sve sastojke za nadjev kratko miksajte u blenderu da budu krupnije teksture (kao mljevenog mesa).
03
Dodajte kukuruz te listove peršina i bosiljka, promiješajte pa tom smjesom napunite paprike.
04
Zagrijte u pećnici ili dehidratoru (1 sat) pa poslužite.