sastojci
- 2 veće oguljene cikle
- 1 žlica tamari umaka
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žličica octa umeboshi (ili prema želji)
Sastojci za umak:
- ostatak cikle nakon spiraliziranja
- 0.5 šalice namočenih indijskih oraha
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žličica tahinija
- 1 žlica agavina sirupa
- sok od pola limuna
- himalajska sol, po želji (kušajte tijekom miksanja pa, prema potrebi, posolite)
- crveni papar u prahu (ovisno o vašem ukusu)
- 2-3 sjemenke gorušice (može i bez nje)
- 2 žlice kokosovih pahuljica
- 1 žlica sitno nasjeckanog peršina
- 1 žlica sitno nasjeckane stapke celera
Način pripreme
01
U blenderu miksajte sve sastojke za umak, osim peršina, celera i kokosa.
02
Dodajte peršin, celer i kokos i ostavite da odstoji barem pola sata.
03
Pomoću spiralizatora napravite rezance od cikle pa ih marinirajte u tamari umaku, ulju i octu umeboshi barem 25 minuta.
04
Sve skupa izmiješajte u zdjeli pa poslužite ukrašeno zelenim listovima nekog sezonskog začina.