Čips od kelja sa sezamom

sastojci

  • 1 kg listova kovrčavog kelja

Za marinadu:

  • 0.5 šalice sezama
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 1-2 žličice himalajske soli
  • 0.5 crvenog luka
  • 1 velika paprika
  • 1 žličica crvene paprike
  • 0.5 žličice kajenskog papra
  • 1 manji češanj češnjaka
  • 1 žličica kurkume

Način pripreme

01

Kelj razdijelite na listove.

02

Operite ga, dobro posušite i iskidajte na komade.

03

Sve sastojke osim kelja i sezama stavite u blender i miksajte dok ne dobijete tekuću masu.

04

Kelj i marinadu istresite u veću zdjelu, dodajte sezam i rukama dobro promiješajte. Mijesite i stišćite listove kelja da omekšaju.

05

Posložite listove na silikonsku podlogu dehidratora i sušite 8 sati na 45 °C. Listići moraju biti potpuno hruskavi, ako nisu, sušite ih još neko vrijeme.

06

Poslužite, a ostatak spremite u zatvorene staklene ili plastične posude.

podijeli

Proizvodi iz recepta