sastojci
- 1 kg listova kovrčavog kelja
Za marinadu:
- 0.5 šalice sezama
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žlice jabučnog octa
- 1-2 žličice himalajske soli
- 0.5 crvenog luka
- 1 velika paprika
- 1 žličica crvene paprike
- 0.5 žličice kajenskog papra
- 1 manji češanj češnjaka
- 1 žličica kurkume
Način pripreme
Kelj razdijelite na listove.
Operite ga, dobro posušite i iskidajte na komade.
Sve sastojke osim kelja i sezama stavite u blender i miksajte dok ne dobijete tekuću masu.
Kelj i marinadu istresite u veću zdjelu, dodajte sezam i rukama dobro promiješajte. Mijesite i stišćite listove kelja da omekšaju.
Posložite listove na silikonsku podlogu dehidratora i sušite 8 sati na 45 °C. Listići moraju biti potpuno hruskavi, ako nisu, sušite ih još neko vrijeme.
Poslužite, a ostatak spremite u zatvorene staklene ili plastične posude.