Zapečeni kelj pupčar sa špekom

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 1 kg kelja pupčara
  • 300 g špeka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • grančice peršina
  • 40 ml maslinova ulja
  • sol i papar

Način pripreme

01

Kelj pupčar očistite, prepolovite glavice i blanširajte ih u slanoj vodi.

02

Špek narežite na ploškice i popržite ih u velikoj tavi pa dodajte ocijeđeni pupčar i nastavite pržiti povremeno miješajući. Pred kraj dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite, samo da zabijeli. Začinite solju i paprom, pokapajte maslinovim uljem, pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Umjesto kelja pupčara ovako možete pripremati i brokulu, cvjetaču ili poriluk.​

podijeli

Proizvodi iz recepta

maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje
s-budget-persin-korijen-list-250g.jpg
Peršin