Zapečene spetzle sa sirom

sastojci

  • 4 jaja
  • 2 žlice pšenične krupice
  • 2.5 dl mlijeka
  • 350 g brašna
  • 300 g sira gaude
  • 100 g maslaca
  • 1 srednji crveni luk
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • peršin
  • bosiljak

Način pripreme

01

Sve sastojke za tijesto zamiješajte pjenjačom u gustu glatku masu. Tijesto je kao za palačinke samo puno gušće. Sve ostavite pola sata da stoji.

02

Zakuhajte zasoljenu vodu u kojoj će se kuhati špetzle. Tijesto protisnite kroz šuplji dio cjedila s velikim rupama tako da tijesto direktno pada u kipuću vodu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svo tijesto. Kada tijesto ispliva vadite ga šupljom žlicom. Kuhane špetzle ohladite u vodi.

03

Na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk 2-3 minute dok ne požuti. Dodajte sitno sjeckani peršin i bosiljak. Dodajte kuhane špecle te sve skupa promiješajte.

04

U vatrostalnu posudu koju ste prethodno namastili s maslacem uspite špetzle i sve pospite naribanim sirom.

05

Sve skupa zapecite 10-ak minuta u pećnici na 180°C dok se sir ne rastopi. Poslužite toplo.

podijeli

Proizvodi iz recepta

bosiljak-bio-vrtovi-hrvatske.jpg
Bosiljak
s-budget-psenicna-krupica-1-kg.jpg
Pšenična krupica
maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje
premium-brasno-tip-o-1kg.jpg
Brašno