sastojci
- 4 jaja
- 2 žlice pšenične krupice
- 2.5 dl mlijeka
- 350 g brašna
- 300 g sira gaude
- 100 g maslaca
- 1 srednji crveni luk
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- peršin
- bosiljak
Način pripreme
Sve sastojke za tijesto zamiješajte pjenjačom u gustu glatku masu. Tijesto je kao za palačinke samo puno gušće. Sve ostavite pola sata da stoji.
Zakuhajte zasoljenu vodu u kojoj će se kuhati špetzle. Tijesto protisnite kroz šuplji dio cjedila s velikim rupama tako da tijesto direktno pada u kipuću vodu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svo tijesto. Kada tijesto ispliva vadite ga šupljom žlicom. Kuhane špetzle ohladite u vodi.
Na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk 2-3 minute dok ne požuti. Dodajte sitno sjeckani peršin i bosiljak. Dodajte kuhane špecle te sve skupa promiješajte.
U vatrostalnu posudu koju ste prethodno namastili s maslacem uspite špetzle i sve pospite naribanim sirom.
Sve skupa zapecite 10-ak minuta u pećnici na 180°C dok se sir ne rastopi. Poslužite toplo.