Okruglice od riže s bosiljkom i parmezanom

sastojci

  • 200 g riže okruglog zrna (arborio)
  • 500 ml vode
  • 1.5 žličica soli
  • 80 g naribanog parmezana
  • 1 jaje
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica nasjeckanih svježih listića bosiljka
  • 200 g mozzarelle nasjeckane na manje komade
  • oštro brašno
  • 2 jaja
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Način pripreme

01

Rižu skuhajte u slanoj vodi i ostavite da se ohladi. U ohlađenu rižu dodajte naribani parmezan, nasjeckani bosiljak, 1 jaje i 1 žlicu brašna. Od ove smjese oblikujte okruglice, u svaku okruglicu utisnite komadić mozzarelle, uvaljajte okruglice u oštro brašno i stavite u hladnjak. Nakon 2 sata izvadite okruglice iz hladnjaka.

02

U zdjeli umutite jaja. Okruglice umočite u jaja, potom ih uvaljajte u krušne mrvice. Pržite okruglice u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju. Okruglice poslužite sa šalšom i svježim listićima bosiljka.

Okruglice možete pripremiti dan ranije, spremiti ih u hladnjak i pržiti tek sljedeći dan.

podijeli

Proizvodi iz recepta

sol-morska-spar-100g.jpg
Sol morska
premium-brasno-tip-o-1kg.jpg
Brašno