
sastojci
- 200 g riže okruglog zrna (arborio)
- 500 ml vode
- 1.5 žličica soli
- 80 g naribanog parmezana
- 1 jaje
- 1 žlica brašna
- 1 žlica nasjeckanih svježih listića bosiljka
- 200 g mozzarelle nasjeckane na manje komade
- oštro brašno
- 2 jaja
- krušne mrvice
- ulje za prženje
Način pripreme
Rižu skuhajte u slanoj vodi i ostavite da se ohladi. U ohlađenu rižu dodajte naribani parmezan, nasjeckani bosiljak, 1 jaje i 1 žlicu brašna. Od ove smjese oblikujte okruglice, u svaku okruglicu utisnite komadić mozzarelle, uvaljajte okruglice u oštro brašno i stavite u hladnjak. Nakon 2 sata izvadite okruglice iz hladnjaka.
U zdjeli umutite jaja. Okruglice umočite u jaja, potom ih uvaljajte u krušne mrvice. Pržite okruglice u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju. Okruglice poslužite sa šalšom i svježim listićima bosiljka.
Okruglice možete pripremiti dan ranije, spremiti ih u hladnjak i pržiti tek sljedeći dan.
Proizvodi iz recepta


