sastojci

  • 800 g do 1 kg batata
  • 0.25 žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 1 jaje
  • 80 g polutvrdog sira
  • 150-200 g oštrog brašna
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Batate rasporedite na lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C pa pecite dok ne omekšaju. Kad su pečeni, prerežite ih popola po dužini pa žlicom izdubite unutrašnjost.

02

Dodajte muškatni oraščić, sir, malo soli i papra, pa sve dobro usitnite štapnim mikserom. Dodajte jaje, peršin i brašno te umijesite glatko tijesto.

03

Na pobrašnjenoj podlozi od dobivenog tijesta oblikujte valjčiće. Narežite ih na oko 2 cm duge komadiće i rukom oblikujte u valjuške.

04

Kuhajte ih u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih, prelijte maslinovim uljem, lagano promiješajte i poslužite.

Najbolje je upotrijebiti sir neutralnog okusa.

podijeli

Proizvodi iz recepta