sastojci
- 800 g do 1 kg batata
- 0.25 žličice naribanog muškatnog oraščića
- 1 jaje
- 80 g polutvrdog sira
- 150-200 g oštrog brašna
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 3 žlice maslinova ulja
- sol
- papar
Način pripreme
Batate rasporedite na lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C pa pecite dok ne omekšaju. Kad su pečeni, prerežite ih popola po dužini pa žlicom izdubite unutrašnjost.
Dodajte muškatni oraščić, sir, malo soli i papra, pa sve dobro usitnite štapnim mikserom. Dodajte jaje, peršin i brašno te umijesite glatko tijesto.
Na pobrašnjenoj podlozi od dobivenog tijesta oblikujte valjčiće. Narežite ih na oko 2 cm duge komadiće i rukom oblikujte u valjuške.
Kuhajte ih u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih, prelijte maslinovim uljem, lagano promiješajte i poslužite.
Najbolje je upotrijebiti sir neutralnog okusa.