Lađice od krumpira

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

  • 1 kg većih krumpira
  • 80 g sušene slanine
  • 200 g naribanog cheddar sira
  • 60 g maslaca
  • sol
  • papar

Za umak:

  • 200 g krem sira
  • 2 žlice hrena
  • 1 žlica narezanog vlasca

Način pripreme

01

Krumpire dobro operite i prerežite na polovice. Sredinu svakog krumpira lagano izdubite tako da dobijete lađice. Lađice moraju imati rub debljine oko 1 cm. Krumpir dobro posolite i popaprite i stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Maslac otopite pa njime premažite krumpir, a ostatak maslaca rasporedite u rupe po lađicama. Pecite 30-ak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.

02

Za to vrijeme u suhoj, dobro zagrijanoj tavi popržite slaninu narezanu na tanje i manje ploške do lijepe zlatno smeđe boje.

03

Krumpir nakon 30 minuta izvadite iz pećnice pa u sredinu svake lađice stavite po dio naribanog cheddar sira. Pospite poprženom pancetom pa vratite u pećnicu i pecite još 20 - 25 minuta.

04

Pečeno odmah poslužite uz krem-sir pomiješan s hrenom i narezanim vlascem.

podijeli

Proizvodi iz recepta

sol-morska-spar-100g.jpg
Sol morska
spar-maslac-250-g.jpg
Maslac