sastojci
- 1 kg većih krumpira
- 80 g sušene slanine
- 200 g naribanog cheddar sira
- 60 g maslaca
- sol
- papar
Za umak:
- 200 g krem sira
- 2 žlice hrena
- 1 žlica narezanog vlasca
Način pripreme
Krumpire dobro operite i prerežite na polovice. Sredinu svakog krumpira lagano izdubite tako da dobijete lađice. Lađice moraju imati rub debljine oko 1 cm. Krumpir dobro posolite i popaprite i stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Maslac otopite pa njime premažite krumpir, a ostatak maslaca rasporedite u rupe po lađicama. Pecite 30-ak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.
Za to vrijeme u suhoj, dobro zagrijanoj tavi popržite slaninu narezanu na tanje i manje ploške do lijepe zlatno smeđe boje.
Krumpir nakon 30 minuta izvadite iz pećnice pa u sredinu svake lađice stavite po dio naribanog cheddar sira. Pospite poprženom pancetom pa vratite u pećnicu i pecite još 20 - 25 minuta.
Pečeno odmah poslužite uz krem-sir pomiješan s hrenom i narezanim vlascem.