sastojci
- 250 g brašna
- 3 jaja
- 300 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 150 g špinata
- sol
- papar
- 1 žlica narezanog bosiljka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica narezanog vlasca
- 2 protisnuta češnja češnjaka
- 100 g sira (ricotta, feta, skuta...)
- ulje za pečenje
Način pripreme
Špinat kratko blanširajte posoljenom vrelom vodom, ohladite u hladnoj vodi, dobro ocijedite i narežite. Umutite jaja i vrhnje te im, miješajući, dodajte brašno i mlijeko.
Kada dobijete gustu smjesu za palačinke bez grudica, lagano posolite pa dodajte papar, pripremljeni špinat, bosiljak, peršin, vlasac, češnjak, usitnjeni sir i dobro promiješajte.
Smjesu ostavite da odstoji oko 15 minuta, a zatim u maloj tavi, na nekoliko kapi ulja, ispržite male, deblje palačinke. Poslužite kao snack ili kao prilog jelu ili salatama.