sastojci
- 200 g kus kusa
- 1 svježi krastavac
- 2 mrkve
- 400 g konzerviranog graška
- 1 klip kukuruza
- 1 limun
- 4 žličice sezama
- 150 g lisnate salate
- 100 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
Skuhajte kus-kus u slanoj vodi prema uputi na ambalaži. Ocijedite ga i ohladite.
02
Kukuruz skuhajte u kipućoj vodi oko 20 minuta. Dobro ga ohladite.
03
Mrkvu ogulite i naribajte. Limun narežite na četvrtine, krastavac na kolutiće, a salatu operite i osušite kuhinjskim papirom. Potom ju narežite na manje komadiće.
04
Pripremite teglice i u svaku stavite na dno kus-kus. Potom dodajte krastavce, kukuruz, mrkvu, grašak, salatu i krišku limuna iz koje ćete iscijediti sok po salati.
05
Sve prelijte maslinovim uljem te dodajte u svaku teglicu žličicu sezama.