Zapečeni pire krumpir

sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 100 g maslaca
  • 200 g krem sira
  • 2 jaja
  • 100 g ribanog Grana Padana
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol, mljevena crvena paprika
  • 0.5 vezice vlasca

Način pripreme

01

Krumpir ogulite, narežite na kocke i skuhajte u slanoj vodi. Kuhani krumpir ocijedite, gnječite, dodajte maslac i krem sir, nastavite gnječiti, pustite da se ohladi. 

02

U ohlađeni pire umiješajte razmućena jaja i posolite. Žlicom grabite pire i stavljajte hrpice u lim za pečenje na masni papir, pokapajte maslinovim uljem, pecite na 195 – 200 °C 15 – 20 minuta.

03

Prije posluživanja posipajte crvenom paprikom, ribanim sirom i sitno sjeckanim vlascem.

podijeli